home nieuws geschiedenis woordenlijst reglement graduatie lesrooster contributie wedstrijden foto's contact © www.tenkaichi.nl
nieuws

TROTS
Op zondag 27 januari 2019 heeft Wijnand Groesbeek van de Judo Bond Nederland (JBN) een erepromotie gekregen naar 2e dan. Hij was niet op de hoogte dat dit ging gebeuren, een grote verrassing dus. Deze erepromotie heeft hij (zeer terecht) gekregen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de judosport, dit zowel als Scheidsrechter, Judodocent, Trainer/coach en medeorganisator van toernooien. In de rol als judodocent/trainer heeft hij bijvoorbeeld samen met Ingrid het judo aangeleerd aan en de kennis telkens weer uitgebreid van uiteindelijke topjudoka's Biko en Donja Vos. Zij hebben respectievelijk 8 jaar en 5 jaar bij Tenkaichi gejudoed en ook in die periode veel gewonnen op toernooien.
Zie hieronder de foto's van de uitreiking.


Zondag 5 juni 2016 Oranje bandentoernooi in Heiloo.

Het is een leuk toernooi voor de recreatieve judoka, maar wel is te merken dat het de afgelopen jaren soms wat pittiger wordt. Helaas waren er in bepaalde gewichten niet voldoende deelnemers om de echte beginners te scheiden van judokaís die vaker aan een toernooi hadden meegedaan.

Blok 1
Luca Doezie deed als echte benjamin mee. Is eigenlijk een jaar te jong, maar mocht op verzoek toch meedoen. Hij ging weer goed en heeft 3 partijen gewonnen en 1 verloren. Een hele mooie 2e prijs!
Yasser Radjijd deed voor het eerst mee aan een toernooi. Yasser zat in de poule van Luca en heeft met goed judo en luisteren 1 partij weten te winnen! Goed gedaan op zijn eerste toernooi. 4e plaats.
Aser Osama heeft vier partijen gespeeld en helaas niet gewonnen. Hij heeft 3 van deze partijen volledig kunnen uit judoŽn en staat dus stevig en heeft kansen om te winnen. Met wat ervaring kan hij deze kansen ook gebruiken om een partij met winst af te sluiten. 4e plaats.
(Aser played 4 matches and unfortunately didnít win. Three of those went so well that he played the full match time. He is difficult to throw and has chances to win. With a little experience he can use these chances to win a match.)
Saul Smudde startte goed met een winstpartij, maar verloor de opvolgende 4 partijen. Hij was er vandaag niet met zijn gedachten bij en als je tegenstander dan wel gefocust is, ben je te laat met reageren. Volgende keer beter! 4e plaats.
Arjan Ebrahim deed voor het eerst mee aan een toernooi. Hij heeft goed gejudood en veel geleerd. Na drie verloren partijen wist hij er ook nog 1 te winnen! 4e plaats.
Timo Limonard trof weer pittige tegenstanders. Toch zie je terug dat hij probeert de tips van voorgaande toernooien mee te nemen en toe te passen. Wel wat kleine kansen gehad, maar uiteindelijk was het toernooi voor hem voorbij na vier verloren partijen. 4e plaats.
Idse Tromp had veel tegenstand, maar hij vergeet zelf de kracht die hij in zijn lijf heeft op een juiste manier te gebruiken. Hierdoor kan hij niet voldoende weerstand bieden en resulteerde dat in vier verloren partijen. 4e plaats.

Blok 2
Siemon Smudde had een nacht met hooikoorts achter de rug en oogde ook absoluut niet fit. De eerste partij was tegen een judoka met zijn eigen stijl (veel overnemen). Deze jongen stond daar echt op te wachten en helaas trapte Siemon in deze val. Wel een goede les! Hierna volgden nog 3 winstpartijen en 1 verliespartij. Op punten stond hij samen met een andere judoka op de derde plek, maar het onderlinge resultaat was in het nadeel van Siemon. Dit resultaat was in deze situatie het hoogst haalbare. Goed gedaan dus. 4e plaats.

Blok 3
Lyske Tromp had veel tegenstand. Op zich goed, want daar leert ze veel van. Van de vijf partijen heeft zij er twee gewonnen. De laatste partij blesseerde zij zich helaas. Hopen dat het meevalt en ze volgende week het laatste toernooi van dit seizoen nog mee kan doen. Ook bij haar meerdere judokaís die op punten een derde plek hadden, maar ook in dit geval was het onderlinge resultaat in ons nadeel. 4e plaats.
Fedor Smudde heeft een mooi rijtje neergezet van 4 winstpartijen en 1 verliespartij. Het íde baas zijní op de mat is nog een punt om goed aan te werken. Wel hadden de winstpartijen een mooie 2e prijs als resultaat.

Blok 4
Emma Hesp wint de eerste partij, maar bezeert dan al haar knie. Toch gaat ze door met verlies, winst, verlies als resultaat. In deze partijen is ze meerdere keren op de geblesseerde knie gevallen en moet ze de laatste partij opgeven zonder te spelen en is dat nog een verliespartij. Goed doorgezet en ook voor jou hopelijk een goed herstel tot volgende week. 4e plaats.
Yassin Benammar deed na enige jaren ook weer eens mee aan een toernooi. De eerste twee partijen moest hij echt weer wennen en heeft hij verloren, mar de derde partij wist hij te winnen. 4e plaats.

Dit is een mooi leermoment geweest voor de judokaís en hun trainer. Het is duidelijk dat er extra aandacht besteed moet worden aan het domineren van de partij (wedstrijdtraining).
Goed gedaan iedereen!

Zondag 29 mei 2016 Lentetoernooi Uitgeest.

Het was voor het eerst dat wij voor dit toernooi waren uitgenodigd. Het is een leuk toernooi voor de recreatieve judoka. Helaas waren er dit jaar niet zo veel inschrijvingen en kon er niet altijd op band onderscheid worden gemaakt bij de poule-indeling.
Ochtend Timo Limonard was in het nadeel bij deze poule-indeling. Hij was denk ik de enige echt beginnende judoka van de poule. Toch was hij niet bang en probeerde echt zelf te judoŽn om te winnen. Vanwege gebrek aan ervaring is dat niet goed gelukt. Voor hem helaas geen prijs dit keer.
Idse Tromp had veel tegenstand en hij kon de stappen die hij maakt om nog beter te worden te judoŽn in de wedstrijden niet omzetten in winst. Ook voor hem geen prijs.
Saul Smudde had een goede dag en wist alle drie zijn partijen te winnen. Voor hem een 1e prijs.
Danny Ietswaart begon heel goed met een winstpartij. Een goede worpkeuze en blijven doorzetten ondanks de tegenstand in de worp. De tweede partij was lastiger en ondanks een hele mooie bevrijding uit een houdgreep (was ook onverwacht voor de coach van de tegenstander) heeft hij deze partij niet kunnen winnen. De laatste partij wel weer met een mooie 2e prijs als resultaat.

Middag
Siemon, Lyske en Eleena zaten in dezelfde poule. De enige poule in dit gewicht.
Siemon Smudde Vanwege zijn afzwemmen in de ochtend is hij in overleg op de middag ingedeeld bij de oudere judokaís. Voor hem dus een leeftijdscategorie hoger. Hij ging er heel positief in en heeft ondanks zijn mooie judo en overtuigende inzet geen prijs behaald. Hij verloor de eerste partij van Lyske ondanks een waza-ari voorsprong door een mooie overname.
De tweede partij wint (!) hij, maar het meisje blesseert zich omdat zij niet wil verliezen en kon het toernooi niet afmaken. Siemon kon daar niets aan doen, maar was toch aangedaan. Het is een keuze van het meisje geweest en een risico wat je aanvaard als je inschrijft voor een toernooi.
De twee daarop volgende partijen weet hij onbeslist uit te judoŽn, maar de scheidsrechter vond de tegenstander beter. Een heel groot COMPLIMENT voor Siemon voor de wijze waarop hij heeft gejudood in deze hogere categorie!
Lyske Tromp was in goeden doen. Haar groeipijnen zijn zichtbaar minder, waardoor het ook mentaal beter gaat. Haar lijf doet namelijk weer wat ze ervan vraagt. Drie mooie winstpartijen en een 1e prijs.
Eleena Louwe krijgt telkens beter door wat het inhoud om wedstrijden te doen. Ondanks haar lichte gewicht was ze moeilijk te werpen en heeft ze op beslissing van Siemon gewonnen. Door deze winstpartij heeft zij een mooie 3e prijs behaald.
Fedor Smudde had grotere tegenstanders wat hij niet gewend is. Hij koos daardoor voor de verkeerde aanvalstechniek en verloor de eerste partij. De volgende twee partijen heeft hij wel overtuigend gewonnen met een 2e prijs als resultaat.
Emma Hesp gaat ook vooruit, maar moet de juiste volgorde van handelingen toepassen. Zij wil eerst aanvallen en dan sturen. Daardoor staat zij uit balans en haar tegenstander niet die de aanvalstechniek dan kan overnemen. Met 1 winstpartij en twee verliespartijen ging ze met een 3e prijs naar huis.

Allen heel goed gedaan en gefeliciteerd met de resultaten!


Zondag 17 april 2016 Wim van Gelderentoernooi te Middenbeemster

Dit was voor toch anders voorbereiden op een toernooi. Vaak als scheidsrechter, met regelmaat als coach, maar nu ook als mama van een deelnemer. Luca zijn eerste judotoernooi!! Er deden dit keer diverse van onze judokaís voor het eerst mee aan een judotoernooi (Luca, Timo, Kabir en Gurkarman). Vooraf nog een praatje gehouden met alle judokaís van dat blok, waarbij er weer benadrukt is dat plezier/lol/het leuk vinden op de eerste plaats komt. Daarna het Ďje best doení en als dat tezamen resulteert in gewonnen partijen is dat helemaal meegenomen.

Blok 1
Luca Doezie zat met drie andere 3-4 jarigen in een poule. Hij heeft ze allemaal gewonnen met lief en gedoseerd judo, knap voor zo een jong ventje. En ook meteen een 1e prijs.
Saul Smudde was bij de weging ietsjes te zwaar voor zijn poule en werd verplaatst. Misschien wel even goed, want soms ging het hem iets te makkelijk af. Zijn eerste partij was meteen een wake-up-call, want helaas werd hij verrast en verloor de partij. Daarna ging hij beter opletten en sturen waardoor Saul nog 3 partijen heeft gewonnen en in totaal er twee heeft verloren. Voor Saul een 3e prijs.
Timo Limonard zat bij Saul in de poule. Timo heeft goed gejudood. Hij is niet makkelijk te werpen, heeft van nature een juiste balans en houding voor een judoka. Helaas heeft hij van zijn vijf partijen er geen een kunnen winnen, maar twee daarvan waren op scheidsrechterbeslissing. Dat si al heel knap want dan is de score gelijk gebleven. Een 3e prijs voor Timo.
Idse Tromp was met het juiste been uit bed gestapt. Voor het eerst twee gewonnen partijen op 1 toernooi. Zijn derde partij heeft Idse wel verloren, maar ook daarin heeft hij goed weerstand gegeven. Zijn resultaat een 2e prijs.
Kabir Sidhu had het moeilijk in zijn poule. Judokaís die al wat beter wisten hoe het er aan toegaat met een toernooi. Kabir heeft zeker laten zien dat hij wel begrijpt hoe het moet, maar hij kan het nog niet in de partijen gebruiken. Voor Kabir een 3e prijs.

Blok 2
Siemon Smudde had maar drie tegenstanders, waarvan er eentje ook heel goed kan judoŽn net als hijzelf. Hier kwam het stukje wedstrijdervaring om de hoek kijken wat Siemon nog moet opdoen. Dit was zijn enige verloren partij en een 2e prijs. Siemon heeft op dit toernooi een prachtig mooie Tani-otoshi laten zien. Dit heeft er voor gezorgd dat hij ook een STIJLPRIJS heeft gewonnen.
Lyske Tromp heeft het soms wat moeilijk. Door groeipijn kan haar lichaam niet alles aan wat normaal wel lukt. Het hoofd wil wel, maar haar lichaam werkt niet altijd mee en belemmert haar soms de partijen te winnen. Van de vijf partijen heeft zij er drie gewonnen. Hiermee heeft Lyske een 3e prijs behaald.
Emma Hesp en Fedor Smudde zaten in dezelfde poule en wisten dus ook dat ze elkaar tegen zouden komen. Fedor is daar als winnaar uit gekomen. Verder hebben beide gewonnen van de andere drie tegenstanders. Een mooi resultaat, want in 1 poule dus zowel de 1e prijs (Fedor) als de 2e prijs (Emma).
Vince Dhaliah heeft de ervaringen van een week eerder meegenomen en een nog beter toernooi gedraaid. Hij heeft vier partijen gedaan, waarvan hij er twee heeft gewonnen. In beide verloren partijen heeft hij wel kansen gecreŽerd, maar helaas niet kunnen gebruiken. Vince heeft een 2e prijs behaald.

Blok 3
Yara Hamza was ook opgegeven voor dit toernooi, maar haar elleboog gooide nog roet in het eten. Zij heeft niet mee kunnen doen.
Gurkarman Sidhu heeft een moeilijke leeftijd om te starten met wedstrijden. De kans dat je judokaís tegenkomt die al vaker meegedaan hebben aan toernooien is gewoon heel groot. Ondanks dat is hij telkens weer de mat opgestapt om zijn uiterste best te doen. Hij heeft alle vijf zijn partijen helemaal kunnen uit judoŽn. Helaas niet gewonnen, maar ook dit resultaat is heel knap van hem! Een 3e prijs.

Wij hebben met plezier naar het judo van onze judokaís gekeken en zijn heel trots als trainer/coach. Iedereen gefeliciteerd met jullie prijzen.

Zondag 10 april 2016 Ontwikkelingstoernooi Amsterdam Zuidoost.

Het was nog even spannend of dit keer het toernooi door kon gaan, omdat er niet genoeg scheidsrechters waren. Daarom was ik zelf ook als scheidsrechter aanwezig in plaats van coach. Het jammere is dan wel dat er wedstrijden langs je heen gaan, ik hoop dus ook dat alle informatie die vermeld wordt ook klopt.

Blok 1
Inan Dogun deed voor het eerst mee aan een judotoernooi. Hij trof een leuke poule met andere kinderen die niet zo goed wisten wat een wedstrijd allemaal inhield. Doordat Inan wel heel stevig op de mat staat, wisten zijn drie tegenstanders hem niet goed te werpen en lukt Inan dat wel. Gevolg was dat hij alle partijen heeft gewonnen met een 1e prijs als resultaat.
Saul Smudde heeft al vaker meegedaan aan toernooien, die ervaring heeft hij goed meegenomen naar deze dag. Hij was goed wakker en heeft alle drie zijn partijen met ippon gewonnen. Ook voor Saul dus een mooie 1e prijs.

Blok 2
Mustafacan ÷ksŁz en Hakan Dogun deden ook voor het eerst mee aan een judotoernooi. Doordat zij wel tegenstanders hadden met een beetje wedstrijdervaring was het moeilijk voor ze. Wel hebben ze goed geluisterd naar de tips die ze hebben gekregen, waardoor het elke partij een beetje beter ging. Bij Hakan zorgde dat voor 2 verloren partijen en de laatste partij heeft hij gewonnen. Voor Mustafacan was winnen nog een stapje te ver, hij heeft drie partijen verloren. Beide hebben zij een 3e prijs gewonnen.
Idse Tromp had zijn dag niet, want hij liep weer veel naar achteren. Voor judokaís niet zo handig omdat je dan snel struikelt. Ondanks drie verloren partijen heeft hij het wel weer leuk gevonden om mee te doen. Een 3e prijs was zijn resultaat.

Blok 3
Danny Ietswaart had geen goede dag. De vrijdag ervoor had hij zijn pols bezeert in de training. Iets wat hij zijn juf niet had verteldÖ. Hierdoor kon hij niet goed vastpakken en zeker geen kracht zetten. Wel heeft hij zijn drie partijen allemaal gejudood, maar niet kunnen winnen. Voor Danny een 3e prijs.
Siemon Smudde heeft heel mooi judo laten zien. Zijn grondwerk is zo goed en dat was op toernooi heel duidelijk zichtbaar met houdgrepen die bij veel andere judokaís geen houdgreep waren geworden! Dit hele knappe judo heeft voor drie winstpartijen gezorgd en een 1e prijs.

Blok 4
Van deze judokaís heb ik het minste gezien.
Akin Uzun en ELeena Louwe zaten in dezelfde poule. Akin heeft niet zo goed gejudood als wij van hem gewend zijn. Je kunt natuurlijk altijd een mindere dag hebben! Hij heeft 1 partij gewonnen en twee verloren. Eleena heeft ook drie partijen gedaan, maar helaas alles verloren. Beide behaalden een 3e prijs.
Yara Hamza deed mee met een geblesseerde elleboog door een val met skaten. Heel dik en blauw en toch die mat opstappen. Petje af voor haar. Helaas bleek na anderhalve partij dat het toch te veel van het goede was en moest ze opgeven. Toch ook voor haar een 3e prijs.
Lyske Tromp en Emma Hesp zaten in dezelfde poule van in totaal vier judokaís. Hiervan wisten er drie op dezelfde stand te eindigen en moesten zij nogmaals tegen elkaar strijden om te bepalen wie er 1, 2 en 3 zouden worden. Lyske wist beide partijen tegen Emma te winnen. In totaal heeft Lyske vier partijen gewonnen en 1 verloren. Hard gestreden met ene 1e prijs als resultaat. Emma heeft in totaal drie partijen gewonnen en 2 verloren. Met echt goed judo een 2e prijs als resultaat.
Vince Dhaliah is soms wat te lief voor zijn tegenstanders. Hij heeft twee partijen verloren en wist zijn laatste partij te winnen. Ook voor hem een mooie 3e prijs.
Fedor Smudde moest van de broertjes als laatste van de dag judoŽn. Met twee broers die al goud hebben, wil je natuurlijk ook heel graag winnen. Het is gelukt met drie gewonnen partijen. Dus ook voor deze grote broer een 1e prijs.

Iedereen weer goed gejudood en gefeliciteerd met je resultaat!

Zondag 14 februari 2016 Ontwikkelingstoernooi Amsterdam ZuidOost

Diverse van onze judoka's hebben hieraan deelgenomen met als resultaat dat iedereen met een prijs naar huis ging.
In de ochtend was ik er zelf niet bij, maar wat ik heb gehoord is positief.

1e prijs: Fedor Smudde, Siemon Smudde, Saul Smudde, Danny Ietswaart
2e prijs: Akin Uzun
3e prijs: Dex van Baarle, Marx van Baarle, Eleena Louwe

Akin Uzun en Eleena Louwe zaten bij elkaar in de poule. Ze moesten beide drie partijen judoen, waarvan Akin er twee heeft gewonnen en Eleena 1 partij.
Voor Eleena een extra compliment voor de inzet die ze heeft getoond.
Fedor Smudde moest ook in de ochtend judoŽn, hij heeft zijn drie partijen allemaal gewonnen.
In de middag waren nog twee blokken van judoka's. Eerst waren Dany Ietswaart, Marx van Baarle en Siemon Smudde aan de beurt.
Marx heeft drie partijen gedaan en er helaas geen een gewonnen. Wachten tot de vooruitgang in de training ook zichtbaar wordt in een toernooi.
Danny heeft vier partijen gedaan waarvan hij er drie won, heel goed gedaan en doorgezet.
Siemon heeft drie partijen gedaan en ze allemaal gewonnen. Goed en slim gejudoed, goed geluisterd naar het lichaam van de tegenstander.
Dex van Baarle en Saul Smudde sloten de dag af. Dex heeft drie partijen gedaan en helaas geen gewonnen, maar dat lag niet aan zijn inzet!
Saul was dit keer wakker waardoor hij zijn drie partijen allemaal wist te winnen.

Iedereen heeft er weer hard voor gewerkt. Van harte gefeliciteerd met jullie resultaat!

Zondag 7 februari 2016 Hikari meidentoernooi

Helaas slechts 1 deelnemer, Lyske Tromp. Zij heeft goed gejudoed. Goed de aanwijzingen vooraf meegenomen in de partij.
Ook nieuwe tips van afgelopen vrijdag meteen al toe kunnen passen. Ze zat in een poule van 5 meiden dus vier wedstrijden gedaan.
Met goed grondwerk en sterke houdgrepen de eerste drie partijen met ippon gewonnen. De laatste partij zou de eerste en tweede plaats bepalen.
Samen gekeken naar haar wedstrijden om een plan te bedenken. Dat plan heeft ze goed uitgevoerd en op gevoel een aanval geplaatst wat een ippon tot resultaat had.
1e PRIJS!!!
Van harte gefeliciteerd Lyske met deze mooie wedstrijddag en je eerste prijs.

Zondag 24 januari 2016 Wit gele banden toernooi Tom van de Kolk

9 van onze judokaís hebben hieraan deelgenomen. Het was een heel leerzaam en leuk toernooi, ontspannen sfeer wat het voor de deelnemers ook leuker maakt.
Als eersten moesten Saul Smudde en Dex van Baarle hun wedstrijden gaan doen. Beide hebben ze er 1 weten te winnen!
Saul vond het een beetje vroeg en stond te dromen, dan gaat het judoŽn ook niet zo heel goed. Dex wil altijd heel graag meedoen en vooral winnen.
Daardoor vergeet hij soms om daadwerkelijk te judoŽn en worpen in te zetten. Ze hebben het beide heel goed gedaan. We zijn weer trots op ze!
Daarna waren Siemon Smudde (twee gewonnen) en Idse Tromp (drie gespeeld) aan de beurt.
Siemon probeert heel gevarieerd te judoŽn, maar omdat hij in de praktijk moet leren op welk moment en met welke kracht en richting,
lukt het nog niet helemaal om die diversiteit om te zetten in winst. Idse vind het vaak nog wat moeilijk om te weten wat hij moet doen,
ook dat gaat beter met het oefenen in de praktijk, dus vooral mee blijven doen. Helaas had hij zich in de laatste partij ook geblesseerd aan zijn duim.
Fedor Smudde (drie gewonnen), Lyske Tromp (twee gewonnen) en Emma Hesp (twee gewonnen) waren de eersten die in de middag aan de beurt waren.
Emma zie je met stappen vooruitgaan, vooral dankzij de deelname aan de diverse toernooien in combinatie met de deelname aan de wedstrijdtraining.
Vooral zo door blijven gaan. Fedor en Lyske wisten met in hun voorronden zo goed te presteren dat ze zich plaatsten voor de kruisfinales.
Helaas verloor Fedor daarin de eerste partij en was daardoor uitgeschakeld voor de prijzen.
Lyske heeft vanwege een schouderblessure niet deelgenomen aan de kruisfinales. Een verstandige (maar soms toch wel moeilijke) beslissing.
Marx van Baarle (vier gespeeld) en Ace Bocar (vier gewonnen) hebben de dag afgesloten. Marx moet wat meer durven aanvallen,
het is toch ook moeilijk als iemand zomaar op je af komt lopen om je te werpen. Maar als jij het zelf niet doetÖ
Hij heeft goed geluisterd en heel goed zijn best gedaan. Ace heeft de kruisfinales gehaald en daarin de eerste partij gewonnen en de tweede partij verloren.
Deze prestatie zette zich om in een 3e PRIJS!

Iedereen heeft heel hard gewerkt en zijn best gedaan. Ondanks de blessures vond iedereen het ook leuk om mee te doen aan dit toernooi.
Wij zijn heel trots op de prestaties die zijn neergezet door jullie allemaal!

Ingrid

Zondag 22 november 2015 Wittebandentoernooi te Purmerend

Idse Tromp had een opdracht meegekregen, stevig staan en zeker in achterwaartse beweging niet zomaar te gaan zitten.
Dat lukte in de 1e partij heel goed. Wel aangegeven dat als hij zelf niet aanvalt, hij ook geen punten kan scoren.
Hij heeft de 2e en 3e partij meerdere malen zelf aangevallen. Na de 3e partij een extra opdracht om de arm om zijn hoofd af te weren.
Dat was even te veel gevraagd, waardoor hij weer minder stevig stond.
Toch ben ik na zijn 5 verloren partijen heel tevreden en en kan hij nu tijdens de wedstrijdtraining het stevig staan hem eigen laten worden.
Dan gaat het vast nog beter.
Saul Smudde moest van mij vooral plezier hebben.
Hij vond het toch een beetje eng, maar toen het toernooi eenmaal begonnen was, was dat bij hem over.
Het ging de 1e en 2e partij goed. Moeilijk te werpen en zelf ook in de aanval.
Helaas beide partijen verloren. Ik heb hem extra gewezen op het sturen naar de grond en de opvolgende twee partijen lukte dat zo goed dat hij ze won.

Zowel Idse als Saul mochten een 3e prijs in ontvangst nemen.
Van harte gefeliciteerd!

Ingrid

Zondag 8 november 2015 Ontwikkelingstoernooi te Heiloo

Dex, 3e plaats
1e partij verloren op beslissing, 2e op een yuko en de laatste gewonnen!
Heel goed gedaan, probeert echt aan te vallen en luisterd goed naar de aanwijzingen
Akin, 2e plaats
4 partijen gewonnen en de laatste partij verloren.
Akin zat in een hele zware poule, echt oplettend gejudood.
Idse, 4e plaats
Idse zat in dezelfde poule als Akin. Zeer moeilijk voor hem dus, helaas alles verloren.
Toch op een paar puntjes verbeterd, er zit dus ontwikkeling in.
Lyske, 4e plaats
4 partijen verloren en 1 gewonnen. Moeilijke maar leerzame poule.
Viel haar heel zwaar, maar gelukkig begrijpt Lyske ook dat met alles wat ze nu geleerd heeft, ze weer een stuk berter kan worden.
Emma 4e plaats
Ook Emma had het zwaar, alle partijen verloren, maar niet zonder slag of stoot!
Wist 1 judoka die zeer regelmatig wedstrijden doet aardig te verassen, uiteindelijk dan verloren, maar hij moest echt aan de bak
Marx, 4e plaats
Danny, 4e plaats
Marx en Danny zaten bij elkaar in de poule. In de onderlinge partij is Danny er met de winst vandoor gegaan.
De overige partijen hebben ze verloren.
Ik denk dat de andere judoka's vaker wedstrijden doen, waardoor ze beter weten wat ze op welk moment kunnen doen.
Een kwestie van ervaring dus.
Goed luisteren en niet opgevein is gelukkig terug te zien in hun partijen, de juiste eigenschappen om verder te komen.
Ace, 2e plaats
1e partij verloren, 4 gewonnen.
Erg goed gejudood, heel actief en energiek

Iedereen heeft inzet getoond en heeft doorzettingsvermogen getoond. Het leren is belangrijker dan winnen zeg ik altijd en dat meen ik voor wel 200%
Ga vooral zo door en je zult merken dat het steeds iets beter gaat.

Zondag 1 november 2015 Afdelingskamp Pup. A in Zaandam

Vanuit Tenkaichi waren er twee deelnemers aanwezig, Fedor Smudde en Lyske Tromp, beide in het gewicht -30 kg. Voor het eerst om aan zo een pittig toernooi deel te nemen. Ze waren mede daardoor heel zenuwachtig al had ik gezegd dat alleen het kunnen uit judoŽn van een partij al goed was. Uiteindelijk hebben ze beide 1 partij gewonnen (!) en daarnaast nog kansen gehad om meer te winnen.
Heel goed gedaan dus !!!!
Andrť Doezie, ook lid van Tenkaichi, was op hetzelfde toernooi aanwezig in zijn rol van scheidsrechter. Ook hij was heel zenuwachtig aangezien het de eerste keer was voor hem sinds het behalen van zijn scheidsrechters-licentie.

Wisselbeker seizoen 2014/2015

Aanmoedinging naar Meryem Fatma
Judoka van het jaar naar Koen Schuddemat

Scheidsrechters

Sinds juni 2015 heeft Tenkaichi 2 extra scheidsrechters binnen de gelederen nl. Koen Schuddemat en Andrť Doezie. Zij hebben de licentie voor niveau 2 scheidsrechter behaald. Zij mogen partijen -12jr beoordelen.

Fuyiama 2013

Op zondag 24 maart 2013 hebben diverse judoka's deelgenomen aan het Fuyiama toernooi.
Wijnand en Erna waren aanwezig om deze judoka's te begeleiden, aangezien coachen niet was toegestaan.
Alle judoka's hebben hun uiterste best gedaan en we zijn heel trots op de uitslagen die behaald zijn.
Zie hieronder voor de foto's die ons gemaild zijn van David Jaspers en Koen Schuddemat.


----------

13 november 2011 Witte banden toernooi Kodokan

Hieraan heeft Mustapha Slimi meegedaan. Ondanks een slaperig begin heeft hij alles gewonnen met als resultaat dus een eerste prijs. Gefeliciteerd!
Na het onthaal van twee zwarte pieten zijn de prijzen uitgereikt en was dit toernooi na de ochtend al weer afgelopen.

Ingrid


----------

30 oktober 2011 Afdelingskampioenschap Pupillen A

Zowel Rukiya Tossou als Mustapha Slimi hadden zich hiervoor opgegeven. Ikzelf was niet aanwezig, maar Erna wel. In de ochtend moest Mustapha judoŽn en in de middag Rukiya.
Mustapha (-27 kg) was bij zijn eerste wedstrijd niet helemaal wakker, stond voor maar verloor uiteindelijk helaas de wedstrijd. Zijn tweede wedstrijd heeft hij goed staan judoŽn, maar zijn tegenstander was te goed en vergevorderd voor hem om te kunnen winnen. Hierdoor lag hij uit het toernooi, maar gezien het niveau van dit toernooi zeker goed gedaan.
Rukiya (-30 kg) wist haar eerste wedstrijd te winnen, maar haar opvolgende twee wedstrijden heeft ze helaas verloren. Voor haar dus ook einde toernooi. Zij zit nog niet zo lang in deze gewichtsklasse en is dus wat licht voor deze categorie. Met een gewonnen wedstrijd ook voor haar dus een mooi resultaat.

Goed gedaan voor jullie allebei.

Ingrid

----------
Top 5 lotenverkopers grote clubactie (Bijgewerkt tot 20-9-2011)
Nr Naam Aantal Loten
1. Teun Lammerts 43
2. Tim de Boer 41
3. Shahin Askarzadeh 30
3. Martijn Schouten 30
5. Koen Schuddemat 22
6. Waylon Tossou 21


Koegrastoernooi
23 september sluit de inschrijving voor het Koegrastoernooi in ít Zand (richting Den Helder). Dit is een leuk toernooi met een poulesysteem als voorronde (= minimaal 3 wedstrijden).
Het is ook een van de weinige toernooien, waarbij vooraf een weegtijd bekend is:
Geboren 2000-2004 Wegen: 08.00 Ė 08.30 uur
Geboren 1995-1999 Wegen: 13.00 - 13.30 uur
Kosten zijn Ä 8. Lidmaatschap van de JBN is verplicht!
Schrijf je allemaal in voor dit leuke toernooi op zaterdag 1 oktober.

------

20-3-2011 2e Omringtoernooi in Medemblik

9 judoka's van Tenkaichi hadden zich hiervoor opgegeven: Rukiya & Moysha Tossou, Anne & Fleur vd Meer, Fons & Sammy Gemmel, Koen Schuddemat, David Jaspers en Michel Coene.

Helaas moest Michel zich afmelden, aangezien hij zich de avond ervoor had verbrand door kokend water over hand en pols te krijgen. Veel beterschap met je herstel!

Rukiya was van Tenkaichi de enige judoka in de leeftijdsklasse pupillen A (tot 10 jaar) en behoorde tot een grote groep judoka's die zich hadden ingeschreven voor de gewichtsklasse -27 kg. Gelukkig was vanuit de organisatie besloten om haar leeftijdscategorie als voorronde een poulesysteem te draaien. Dan doet elke judoka minimaal drie wedstrijden ongeacht het resultaat van de wedstrijden. De winnaars van de poules werden daarna samengevoegd om te strijden om de prijzen.
Rukiya wist in de voorronde alle wedstrijden te winnen. Ze heeft heel goed geluisterd naar de aanwijzingen, waardoor het haar lukte om zo de finalepoule te halen. Haar eerste wedstrijd in de finale verloor zij, maar had het geluk om opvolgend een vrije ronde te hebben (= een gewonnen wedstrijd op papier). Jammer genoeg verloor ze de daaropvolgende wedstrijd ook. Doordat deze gewichtsklasse zo groot was, had de organisatie 3 keer een 3e prijs toegewezen, waardoor Rukiya een 3e prijs heeft behaald. Een heel mooi resultaat.

In de leeftijdsklasse Pupillen B (tot 12 jaar) deden Anne en Fons mee.
Anne had al heel lang geen wedstrijden meer gedaan en bemerkte dat de tegenstanders heel graag wilden winnen. Ook komt zij in deze gewichtsklasse nog een paar kilo te kort ten opzichte van haar tegenstanders. Ondanks dat ze heel goed heeft staan judoen, wist ze geen wedstrijden te winnen. Na twee verliespartijen lag ze uit het toernooi.
Fons was erg zenuwachtig, maar na zijn eerste wedstrijd was de gelukkig over. Deze wedstrijd verloor hij ondanks heel goed judo. Deze judoka is op dit moment net een maatje te groot. Hierna had hij een vrije ronde en dus extra lang wachten. Dat heeft hem goed gedaan, de volgende partij wist hij mooi en overtuigend te winnen. Helaas was zijn volgende tegenstander dezelfde als zijn eerste wedstrijd, die kans is klein maar mogelijk. Ook nu verloor hij met weer slechts een yuko. Van die jongen winnen zal niet lang meer duren.

De andere judoka's deden mee in de leeftijdsklasse Aspiranten (tot 15 jaar).
Voor Fleur was het net als voor Anne lang gelden dat ze aan wedstrijden had meegedaan. Ze heeft echt haar best gedaan, maar kon geen wedstrijden winnen. Na drie verliespartijen was het toernooi voor haar afgelopen. Wel was het opvallend dat haar tegenstanders toch enige moeite hadden om van haar te winnen.
Koen had echt een pechdag als we ook kijken naar de coaching. Hij startte met een vrije ronde, daarna een verliespartij opgevolgd door weer een vrije ronde. De wedstrijd hierna verloor Koen helaas weer. Van zijn wedstrijden dit toernooi heb ik er geen een gezien. Dat vind ik niet prettig al begrijpt Koen wel dat het kan gebeuren als er meerdere judoka's tegelijk moeten judoen.
David draait sinds kort mee in de -55 kg, hierin heeft hij nog wat ruimte om te groeien, wat het voor hem wel lastiger maakt tegenover de tegenstanders. Hij verloor zijn eerste wedstrijd, had daarna twee vrije rondes. Zijn volgende wedstrijd verloor hij weer met een 7e plaats was zijn toernooi voorbij.
Eigenlijk komen David en Koen voornamelijk wedstrijdervaring en wedstrijdritme te kort, het begrip en de kunde zit wel in ze.
Sammy wist ver te komen. Hij trof toch enkele pittige tegenstanders, maar met doorzettingsvermogen en conditie wist hij zijn eerste wedstrijd te winnen gevolgd door een verliespartij. Ook hij treft een vrije ronde waarop hij weer een wedstrijd wint door goed luisteren en slim judo. Toen een belangrijke wedstrijd, winnen betekend een prijs maar helaas verliest hij. Hiermee komt hij op een 5e plaats. Een mooi resultaat gezien zijn tegenstanders.
Moysha zat in een verzamelpoule van verschillende gewichten. Het aantal vrouwelijke deelnemers was niet groot, waardoor er gewichten waren samengevoegd. Ze verloor haar eerste wedstrijd, maar wist haar volgende partij snel en goed te winnen met een mooie combinatie. De derde wedstrijd verloor ze eigenlijk door zichzelf, een goede aanval maar vergeten te sturen betekende een score tegen die ze niet meer goed kon maken. Haar volgende wedstrijd verloor ze, met als eindresultaat een 4e plaats.

Voor iedereen een compliment voor hun inzet en getoonde judo. Hieronder een groepsfoto van de deelnemers.------

6-3-2011 Ontwikkelingstoernooi Pupillen B

Aan dit toernooi deden voor Tenkaichi mee Mustapha Slimi, Chanté Dompig en Max Wijnbelt. 
Het toernooi was in tweëen verdeeld op basis van gewicht, daarom was Mustapha in de ochtend aan de beurt en Chanté en Max in de middag.

Mustapha zit slecht enkele maanden op judo en doet sinds enkele weken mee aan de wedstrijdtraining op vrijdag. Hij durfde het aan om mee te doen en gelukkig waren er meer witte banders aanwezig (met slip, dus iets meer gevorderd) waarbij hij werd ingedeeld in de poule. In deze poule van vier judoka's wist hij al zijn partijen te winnen! Opvallend was hoe snel hij reageerde op de aanwijzingen van meester Wijnand. Dit had als resultaat dat Mustapha een 1e prijs behaalde :-).

Chanté zit wel wat langer op judo, maar doet sinds kort pas mee aan wedstrijden en mee aan de wedstrijdtraining. Ook zij zat in een poule met judoka's van ongeveer haar eigen niveau. Zij wist twee partijen te winnen en verloor 1 partij. Ze is sterk wat een groot voordeel is en luistert ook goed. Met deze score behaalde Chante een 2e prijs :-).

Max zit ook slechts enkele maanden op judo en heeft afgelopen vrijdag meegedaan aan zijn eerste wedstrijdtraining. Helaas waren er in zijn gewichtsklasse weinig inschrijvingen, slecht twee andere judoka's en beide waren meer gevorderde judoka's. In een poule van drie judoka's judo je twee keer tegen dezelfde judoka om zo toch meer partijen te kunnen doen. Jammer genoeg wist hij deze partijen niet winnend af te sluiten, maar heeft hij goed gejudood. Naast het goed luisteren naar de coach (meester Wijnand), ging hij toch elke keer weer de mat op ook al wist hij dat de judoka's veel verder waren. Max wist een 3e prijs te behalen :-).

Ik was aanwezig als scheidsrechter en moet onpartijdig blijven, ik mag dus absoluut niet coachen. Wel heb ik ze alledrie zien judoen. Deze juf is heel trots op wat ze hebben laten zien. Durf, doorzettingsvermogen en discipline, gewoonweg fantastisch. Alledrie gefeliciteerd!

Ingrid

PS: de foto's staan al op de website. De filmpjes laten even op zich wachten, we missen een kabel. Als de filmpjes op de website staan laat ik het weten.
 

------

27-2-2011 Districtskampioenschappen -15


Het Districtskampioenschap -15 jaar (DK -15) is bestemd voor de gevorderde wedstrijdjudoka en is de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap – 15 jaar. Alleen de eerste 4 judoka’s van elke gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK.

Alleen Sammy Gemmel heeft daar de eer van Tenkaichi verdedigd in de gewichtsklasse -34 kg. Als eerstejaars Aspirant (judoka’s tot 15 jaar) is dat een zware opgave. De meeste eerstejaars Aspiranten kunnen na twee verloren wedstrijden naar huis. Sammy daarentegen wist toch een wedstrijd te winnen, een hele goede prestatie!

Op de website bij foto's kun je het filmpje vinden van zijn winstpartij.
(weet niet precies wanneer, het is even uitzoeken hoe dit op de website geplaatst moet worden :-))

Ingrid


-------

Vanaf november 2010 t/m februari 2011 hebben diverse judoka's van Tenkaichi deelgenomen aan toernooien. Wegens tijdgebrek is hierover niets op de website geplaatst. Hierbij alsnog de uitslagen:

14-11-2010 Ontwikkelingstoernooi bij Dojo 't Loo in Heiloo
                   
Deelnemers en prijzen: Samuel van Dijk, Rukiya Tossou 3e prijs, Fons Gemmel 2e prijs, Tobias Levels, Marlene van Ommen, Martijn Schouten, Guy Kooye 3e prijs

12-12-2010 Topjudotoernooi in Nieuw-Vennep
                   
Deelnemers: David Jaspers en Sammy Gemmel (ziek). 

15-1-2011 Waterlandtoernooi in Purmerend
                 
Deelnemers en prijzen: Rukiya Tossou, Moysha Tossou 3e prijs, Koen Schuddemat 2e prijs
 

------

Afdelingskampioenschappen pupillen A
31 oktober 2010


Aan dit kampioenschap voor judoka's geboren in 2001 t/m 2003 deden twee judoka's van Tenkaichi mee, Rukiya Tossou (-27kg) en Fons Gemmel (-30kg).

Beide gewichten hadden ongeveer 20 deelnemers, grote poules dus en moeilijk om je voor de Districtskampioenschappen op 7 november te plaatsen. Dat kon door bij de beste 5 judoka's van het gewicht te eindigen.

Rukiya moest als eerste die dag judoen, ze heeft heel goed laten zien te kunnen knokken, doorgaan ook als je pijn hebt. Ze heeft er 1 gewonnen en helaas ondanks het hele goede judo er 3 verloren.
Fons moest iets later. Hij kwam ook hele sterke judoka's tegen die meer wedstrijden doen. Ook hij wist, ondanks dat, er 1 te winnen en helaas twee te verliezen.
Voor beide zijn er verbeterpunten gezien, zodat dit in de training opgepakt kan worden om een volgende keer nog beter te presteren.

Geen finaleplek voor het komende weekend..., jammer maar beide heeeeeel goed gejudood. Ik ben echt tevreden!

Ingrid


------

Graduaties van 22-6 tot en met 25-6-2010 (UPDATE)

In deze week zijn de graduaties geweest. Bijna alle leden van Tenkaichi hebben hieraan deelgenomen. Ook dit keer waren er judoka's die door zenuwen niet het niveau haalden van de lessen en natuurlijk ook de verrassingen! Gelukkig telt tot en met de oranje band het judo in de lessen ook nog een beetje mee (graduatie op dinsdag en donderdag).

Op vrijdag waren de examens waarbij het judo op dat moment neergezet moest worden, het is tenslotte ook wel voor een groene band! Hierbij waren gastexaminatoren aanwezig, aan beide tafels zaten drie examinatoren en de meerderheid gold bij de uitslag. Voor een tiental judoka's wordt dit de volgende stap, aangezien die nu een oranje band hebben.

Voor iedereen nogmaals GEFELICITEERD! Volgende week is de laatste week van dit seizoen. We hopen iedereen dan nog te zien.


Graduatie dinsdag 22 juni 2010:
Groep 1 17.00 – 18.00 uur
Groep 2 18.00 - 19.30 uur
Groep 3 19.30 - 21.00 uur 
     Groep 3 wordt aangevuld met judoka’s van de donderdag.
     Dat zijn Larissa Kraaikamp, David Jaspers en Valerie Retz.

Graduatie donderdag 24 juni 2010:
Groep 1 16.45 – 18.00 uur

Graduatie vrijdag 25 juni 2010 (groene band):
16.30 - 18.00 uur Tijdschema per kandidaat per mail verzonden

------

20-6-2010 Afsluitingstoernooi JAA


Vandaag werd het Afsluitingstoernooi van dit seizoen gehouden bij Judo Academie Amsterdam. TEnkaichi was daarbij als gast aanwezig met 14 judoka's. Zonder twijfel heeft iedereen weer hun uiterste best gedaan!  Hieronder een lijstje met de uitslagen:

Medailles:
Roman Dujakovic, Roshan Hanoewant, Koen Schuddemat

3e prijs:
Samuel van Dijk, Rukiya Tossou, David Jaspers, Michel Coene

2e prijs:
Rakesh Hanoewant, Fons Gemmel, Sammy Gemmel, Martijn Schouten, Valerie Retz

1e prijs:
Delynio Dalloesingh

Allemaal GEFELICITEERD!!!

------

13-6-2010 Open Beverwijkse kampioenschappen


Alleen Delynio Dalloesingh had zich voor dit toernooi ingeschreven. Dat was toch wel heel jammer aangezien het een goed toernooi en en niet zo ver weg... Voor de jeugd zelfs een poulesysteem!

Delynio heeft een tijd lang niet aan wedstrijden mee kunnen doen en ik hoopt evan harte dat hij niet overdonderd zou worden.... Aspirant als leeftijdsklasse, waardoor hij in een aangepast seniorenreglement komt te judoen (bijv. wurgingen).

Hij heeft de eerste partij verloren met een kleine score, hij moest duidelijk weer even inkomen, maar stond zeker zijn mannetje! Een mooie partij. De tweede partij was hij er meer bij, direct in de aanval en was de baas op de mat, gewonnen door wurging op Ippon.
Zijn derde partij stond hij ook weer goed te judoen, het was alleen lastig voor hem tegen een grotere judoka te judoen. Helaas verloor hij deze partij en was het toernooi voor hem voorbij.

Delynio is duidelijk het wedstrijden doen niet verleerd, maar moet echt weer inkomen. Hij heeft in ieder geval een mooie, goede houding op de mat; staat stevig en centraal.
Ga zeker zo door!

Ingrid

-------

18-4-2010 Fuyiama toernooi


Voor dit toernooi waren Jeffrey en Valerie Retz, Moysha en Rukiya Tossou en David Jaspers ingeschreven. Helaas had Jeffrey op school zijn teen geboken en kon hij niet meedoen aan dit toernooi, hij heeft wel een troostprijs gekregen van de organisatie. 

Aangezien ik niet bij dit toernooi aanwezig kon zijn, hieronder een verslag van de ouders.
Rukiya zat in een poule met 5 personen -23 kg. Zij heeft alle 4 wedstrijden gewonnen met Ippon. Dus 1e plaats voor haar.

Valerie en Moysha zaten beiden in één poule -48. De 3e Judoka heeft afgemeld.
De organisatie besloot dat ze samen in deze poule bleven omdat samenvoegen met een andere poule te nadelig zou zijn qua gewicht voor de meiden. 2 wedstrijden dus voor hun.
1e wedstrijd wint Moysha op scheidsrechter beslissing geen punten behaald.
2e wedstrijd wint Valerie met 2 keer wassari, gevolgd ippon dus.
Voor Valerie de 1e plaats. Moysha 2e plaats.David is eerste geworden in een poule van 4, met 3 oranje banden. De 1e wedstrijd won David met een ippon voor een houdgreep. Ook de 2e wedstrijd won hij na een houdgreep, volgend schouderworp waar hij een wasari voor had gekregen.
De 3e wedstrijd won hij met een ippon door zijn tegenstander met een heup/schouderworp volledig over zich heen te gooien. Het toernooi verliep in een vlot tempo.Volgens de ouders is dit toernooi zeker een aanrader voor beginnende judoka's. Hopelijk voor meer judoka's een reden om zich hiervoor in te schrijven!
In elk geval een superuitslag voor de judoka's van Tenkaichi, allemaal gefeliciteerd.

Ingrid

---------

11-4-2010 Districtskampioenschappen Pupillen B


Sammy Gemmel had zich op 21 maart geplaats voor dit Districtskampioenschap (DK) door afdelingskampioen te worden in de gewichtsklasse -30 kg. Nu was het bij aankomst al spannend of hij door de weging zou komen, hij is namelijk aan het groeien en zit op de rand van zijn gewichtsklasse. Gelukkig ging dit meteen goed en kon hij wat eten en drinken voordat de wedstrijden zouden gaan starten.

De spanning voor de eerste partij was groot. Ideaal was het dus voor hem dat hij deze wist te winnen! De tweede partij moest Sammy tegen Tijn judoen. Op het afdelingskampioenschap wist hij te winnen, maar helaas verloor Sammy dit keer. Op naar de volgende wedstrijd en de druk te moeten blijven winnen, want de volgende verliespartij zou inhouden dat het DK voor hem voorbij was. Zijn volgende twee partijen wist Sammy te winnen :-). Maar toen bleek dat hij weer tegen Tijn zou moeten judoen.... die kans is klein, maar ging voor hun toch op. Dit keer ging de partij heel erg gelijk op en moesten de scheidsrechters beslissen wie er gewonnen had. Helaas was Sammy een keer op zijn billen geland en dat telt zwaarder dan de mooie aanvallen die hij zelf had gemaakt. Op beslissing verloren dus.

Sammy is op dit DK gedeeld 5e geworden en dat is een goede prestatie! Ons district heeft goede jeugdjudoka's en om dan zo ver te komen is heel knap. Gefeliciteerd!

Ingrid

-------

27-3-2010 Oranjebandentoernooi in Hoofddorp


Tien judoka's van Tenkaichi waren hiervoor ingeschreven. Rukiya (afgemeld wegens blessure) en Moysha Tossou, Elvan Utlu, David Jaspers, Koen Schuddemat, Valerie Retz, Michel Coene, Martijn Schouten, Rakesh en Roshan Hanoewant.

Al deze judoka's hebben hun uiterste best gedaan. David, Koen, Valerie en Moysha zaten zelfs bij elkaar in de poule. Elke judoka heeft weer dingen kunnen leren en kan zich daardoor verbeteren. Ze gaan zichtbaar vooruit in hun wedstrijdjudo. Voor iedereen geldt dus: GOED GEDAAN!

Gelukkig hebben we ook een paar prijzen gewonnen. In de ochtend wist David Jaspers een tweede prijs te bemachtigen en in de middag is Michel Coene zelfs kampioen geworden. Gefeliciteerd!

-------

21-3-2010 Afdelingskampioenschappen Pupillen B


Aan dit afdelingskampioenschap zit een vervolg, namelijk de Districtskampioenschappen (DK). Dit is voor de leeftijdscategorie het hoogst haalbare, voor hun is er nog geen NK. Het DK, de finale, wordt gehouden op 11-4-2010 in Beverwijk. Hier mag je alleen aan deelnemen als je bij de beste vijf deelnemers van een gewichtsklasse hoort.
Ingeschreven waren Sammy Gemmel (-30kg) en Valerie Retz (-50kg).

Sammy moest in de ochtend aantreden. De eerste partij was al een kraker… gewonnen met Yuko van Tijn Loos, vooraf door mij ingeschat als een finalepartij. De tweede partij moest hij tegen Jay van Heijningen judoen. Sammy wist te winnen op beslissing. Er waren geen scores gevallen maar hij deed de meeste aanvallen die ook resultaat kon opleveren. De derde partij wist hij zijn tegenstander Michel Koller met een beenhaakje naar de grond te werken en dan een houdgreep te maken. Gewonnen met Ippon. De Finalepartij tegen Vince Tilroe wist hij te winnen met echt een mooooooie worp die Ippon opleverde, na op achterstand te hebben gestaan met Yuko.
Met deze 1e prijs is Sammy geplaatst voor het DK over drie weken. En dat met maar 1 keer een tegenpuntje. Gefeliciteerd!

   

Helaas kreeg ik tijdens de ochtend een telefoontje van Valerie's moeder, zij was al ziek sinds vrijdag en niet genoeg opgeknapt om deel te nemen aan dit kampioenschap. Beterschap!

Ingrid

-------