Pupillen A Afdelings- en Districts Kampioenschap

Op zondag 5 maart was het Afdelingskampioenschap pupillen A en de beste 5 judoka’s van een gewichtsklasse waren geplaatst voor het Districts Kampioenschap (DK). Gabriel en Mihai deden mee namens Tenkaichi. Voor beide was dit het eerste toernooi wat geen ontwikkelingstoernooi was, waarbij het grootste verschil is dat er nu wel straffen worden uitgedeeld en de judoka’s vaak met grote regelmaat meedoen aan toernooien.

Omdat Gabriel de enige deelnemer was in zijn gewichtsklasse was hij automatisch 1e op het Afdelingskampioenschap en geplaatst voor het DK. Mihai daarentegen moest wel wedstrijden doen en dat deed hij uitstekend. Er is bij hem een duidelijke stijgende lijn te zien in zijn ontwikkeling op de toernooien en dat had twee gewonnen wedstrijden als resultaat. Helaas geen plaatsing voor het DK, maar wel een trotse coach.

Op zondag 12 maart was het DK en dit keer waren er wel tegenstanders voor Gabriel. Het was erg wennen met deze tegenstanders, het is een duidelijk verschil met ontwikkelingstoernooien. Hij moest 5 wedstrijden doen en wist er twee te winnen. Omdat er op het DK altijd een gedeelde derde plaats is, behaalde Gabriel een derde prijs. Gefeliciteerd!

Lees meer nieuwsberichten