Over ons

Judovereniging Tenkaichi is opgericht op 5 november 2002 door de familie Groesbeek bestaande uit Erna, Wijnand en Ingrid. Zij verzorgen ook alle lessen voor de judovereniging.

De geschiedenis leert ons dat Erna en Wijnand al lesgeven sinds de jaren ’80 in diverse buurthuizen in Amsterdam West. Sinds de jaren ’90 is dochter Ingrid ook zelfstandig les gaan geven binnen de judovereniging.

Sinds een aantal jaren is Tenkaichi gevestigd in het sportcomplex aan de Pieter Calandlaan waar een vaste tatami ligt (judomat). 

In 2009 heeft een aantal succesvolle wedstrijdjudoka’s de stap gemaakt naar een andere judoschool, aangezien Tenkaichi deze judoka’s niet meer verder kon begeleiden naar een hoger niveau. Een aantal van deze judoka’s zijn nog steeds actief en hebben inmiddels meerdere podiumplekken behaald. 

Ingrid geeft op dit moment alle lessen, maar wordt bijgestaan door haar nog steeds fanatieke ouders: Wijnand en Erna. Daarnaast assisteert Charles Whitton tijdens groep 3, zodat alle lessen minimaal 2 begeleiders op de mat heeft.

Ingrid Groesbeek

3e dan judo
Judoleraar B

Erna Groesbeek

1e dan judo
Judoleider

Wijnand Groesbeek

2e dan judo
Judoleider

Charles Whitton

1e dan judo
Assistent judoleraar / voorzitter